Zdravlje

Zdravlje

Razumevanje Tri Principa se sve više širi u školama, ustanovama za mentalno zdravlje, u bolnicima, u socijalnim ustanovama i službama, zatvorima, kazneno-popravnim ustanovama i u radu sa ljudima uopšte. Svatko, svi profesionalci koji rade sa ljudima, svakome tko traži veći mir uma može imati koristi od ovog razumevanja. S ovim razumevanjem dolazi povećana razina mentalnog blagostanja, jasnoća i fizičko zdravlje kao i bolje performanse uma. Konvencionalne metode su najviše zasnovane na promeni spoljnih okolnosti sa malo ili bez koncentracije na unutrašnju transformaciju i način na koji se odnosimo prema spoljašnjem svetu. Konvencionalni postupci transformacije imaju polaznu tačku da naša stvarnost i način na koji ih doživljavamo dolazi spolja i od okolnosti, ali ovaj uobičajeni postupak je poznat po tome da je ograničen i nekompletan. Pozivamo vas da uzmete u obzir da se vaše iskustvo uvek 100% stvara iznutra ka spolja. Pozivamo vas da uvidite da je vaše psihičko zdravlje platforma svega.

Imamo savršen sistem upozorenja – osećanja. Ako osećamo nelagodu to nam ukazuje na niži kvalitet naših misli, ali šta se dešava ako verujemo da je život pun nezadovoljstva i da nije posebno ugodan ili slično? Zar ne izgleda tako? To izgleda kao stvarnost a ne kao misao. Tada nećemo reagovati na naša upozoravajuća osećanja. Sve što je manje od čiste radosti, sreće, blaženstva je samo ograničavajuća misao. Radost, sreća, blaženstvo u svoj punini nam je dostupno svakog trenutka. To je naše prirodno osnovno stanje. Istina, svest, blaženstvo. Sve manje od toga je iluzija koju prihvatamo kao realnost, u koju verujemo.

Obratite pažnju na vaša osećanja, uvek vam govore kako mislite, kakva vam je kvaliteta misli.

MISAO-EMOCIJA
Ne možete imati sretne misli a još uvek se osećati tužno. Ne možete još uvek imati ljutite misli a osećati se veselo. Vaše emocije su evek samo indikator kvalitete vaših misli. Misao i emocija uvek idu zajedno kao dve strane iste medalje. Baš kao što vas crveno svetlo u vašem autu upozorava da nešto nije u redu tako vas i vaš osećaj upozorava na kvalitetu vaših misli. Ako mislite da vas osećaj-emocija upozorava na nešto drugo izvan vas to bi bilo kao da mislite da vas crveno svetlo u vasem autu obaveštava o prometu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Skip to toolbar